Kunstagenda januari 2012

Skount

Het werk van Skount

Gelukkig nieuwjaar! Goede voornemens om meer kunst te bewonderen? Dan zit je goed met de ARTSY.nl kunstagenda. Je maandelijkse kunst to do lijst met de belangrijkste/leukste kunstevents. Altijd op de hoogte van de laatste events? Like ons op Facebook. Ken je nog een expo/tentoonstelling? Tips zijn altijd welkom.

Kunstagenda januari:

Realisme 2012
19 t/m 22 januari.
Kunstbeurs in Amsterdam met alleen maar hedendaagse figuratieve kunst. Oftewel niets is abstract, gewoon herkenbare schilderijen en beelden.

ZWART/WIT
21 januari t/m 26 februari.
De komende jaren staat het Nederlands Fotomuseum in het teken van ZWART/WIT. Januari en februari van 2012 staan in het teken van ‘wit’. De aftrap vindt plaats in januari met een spraakmakende installatie van Christian Boltanski.

Regionale Kunstdagen: Venlo-Blerick
22 januari.
Ook in 2012 zijn er weer regionale kunstdagen. Het jaar begint voor de regionale kunstdagen in ‘t Raodhoes te Blerick.

The War On Drags
t/m 29 januari.
Kunst kan confronteren en provoceren, maar we zijn al aardig wat gewend. Groepstentoonstelling met werk dat je dwingt om twee keer te kijken.

Regionale Kunstdagen: Den Haag
29 januari.
Bijna 100 kunstenaars, veel meer kunstobjecten, allemaal onder 1 dak in de Nieuwe Kerk aan het Spui.

ASA & Aalborg present: Skount
t/m 31 januari.
De kleurrijke karakters van Skount, te bewonderen in Amsterdam.

Rotterdam designprijs 2011
t/m 12 februari.
Een mix van design in al haar soorten en maten. De 15 genomineerde voor de Rotterdam designprijs tonen gezamenlijk hun werk bij Museum Boijmans van Beuningen.

Stanley Greene – Black Passport
t/m 5 februari.
Tentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf Stanley Greene. Stanley fotografeerde zo’n beetje elk oorlogsgebied dat er is en wisselt deze foto’s af met werk uit zijn eigen privé leven. Het contrast is groot en zet je met beide benen op de grond.

Temporary Stedelijk 3: Stedelijk @
t/m 13 april.
Na Temporary Stedelijk 1 & 2 is er nu nummer 3. Tot de opening in april 2012 zal het Stedelijk onder de noemer ‘Stedelijk @’ overal opduiken in Amsterdam in de meest uiteenlopende disciplines.

What’s Up!
t/m 15 april.
Wat krijg je als je 30 jonge kunstenaars onder 1 dak plaatst? Een bijzonder overzicht van de hedendaagse kunst in Nederland.

One thought on “Kunstagenda januari 2012

 1. Expositie Alex Stalenberg, beeldend kunstenaar

  10 nov 2012 tot 2 feb 2013

  “Een kind van Cobra, (Hildo) Krop en de Azteken”, zo omschrijft beeldend kunstenaar Alex Stalenberg zijn stijl. Geboren in 1955 in Bakkum (Castricum), begint Stalenberg al vanaf zijn twaalfde jaar met beeldhouwen en tekenen. In 1992 besluit hij zich definitief toe te leggen op beeldhouwwerken, installaties en muurschilderingen. Na vele jaren van omzwervingen die hem leiden van de V.S. (New York) naar Frankrijk (Parijs, La Rochelle, Poitou-Charentes) en Duitsland (Schleswig-Holstein), is hij recent weer terug in eigen land. In december en januari is een selectie van zijn werk te bewonderen in onze galerie in Amsterdam; beelden uitgevoerd in kalksteen, albast, brons en ceramiek, en diverse tekeningen en schetsen.

  Na meer dan 20 jaar zijn werk geëxposeerd te hebben in het buitenland zijn beeldhouwwerk en schetsen van de hand van de getogen Amsterdammer Alex Stalenberg te zienin Amsterdam bij

  Galerie ArtPoint in het Spiegel-Kwartier van Amsterdam.
  Lijnbaansgracht 307 -1017 RM Amsterdam.
  Openingstijden Van donderdag t/m zaterdag tot 9 december Daarna Woensdag t/m Zondag van 12h30 tot 18h00 of op afspraak.
  Tel: 020 7522 359
  Mobiel: 06 2509 8812 of 06 20825413
  Internetsite: http://www.artpointamsterdam.nl/page/home
  Wij heten U van harte welkom.

  VIP Opening & Vernissage 9 december 2012 13h00. Uitnodiging op aanvraag.

  Een voorpremière van enkele beelden van Alex Stalenberg:
  http://www.artreview.com/photo/photo/slideshow?albumId=1474022:Album:1843386

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *