Banksy top 10 van 2012

Banksy boek

Net als in 2011 en 2010 zetten wij onze favoriete werken van Banksy, ‘s werelds bekendste street artist, op een rij. In 2010 was het zijn documentaire ‘Exit Through the Gift Shop’ en in 2011 de daarop volgende Oscar nominatie die alle aandacht kregen. In 2012 was er duidelijk minder werk van Banksy, maar werk van anderen over Banksy was er in overvloed. Vooral veel boeken kwamen er uit, soms met de gedachte dat alles met Banksy er op wel verkoopt. De enige echte aanrader van al deze boeken is ‘Banksy: The man behind the wall’ van Will Ellsworth-Jones. Check ook ons interview met Will.

Favoriet onderwerp van Banksy waren de Olympische Spelen in Londen, verder waren er vooral kleine humoristische werken te vinden op straat. We hopen dat we in 2013 iets vaker van nieuw werk mogen genieten. Hier onze top 10 in willekeurige volgorde.

Banksy

‘This is a walk in the park’

Banksy

Banksy

Banksy

Banksy

Banksy Crane

Banksy

Banksy

Banksy

Banksy Airplane Heart

Bekijk ook de Banksy top 10 van 2011.

6 thoughts on “Banksy top 10 van 2012

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *